Consulten

Vooraf

In het consult wil ik graag zo veel mogelijk aandacht hebben voor wat er bij je speelt en daarom stuur ik, na het maken van een afspraak, een bevestigingsmail met daarin een intake formulier. Hierin vraag ik je alvast een aantal gegevens in te vullen. Zoals naam, adres, geboortedatum huisarts, medicijngebruik, medische voorgeschiedenis etc. Graag zie ik deze via de mail terug of je kunt het ook uitgeprint meenemen.

Eerste consult

Aan de hand van een eerste uitgebreid gesprek, van ongeveer 1,5 uur, komen je huidige klachten aan bod. Ik wil graag weten

  • Hoe je de klachten ervaart
  • Wanneer zijn de klachten erger
  • Wanneer verbeteren ze
  • Wanneer zijn ze ontstaan en waren er in die periode bijzondere gebeurtenissen?

Daarnaast wil ik ook een beeld van jou als persoon krijgen, wie ben jij, hoe uit je emoties, hoe ga je met bepaalde situaties om.
Bijvoorbeeld: ben jij een type dat overal spontaan instapt en wel ziet waar het schip strand of juist een type wat eerst alle opties naast elkaar zet, voordat je een beslissing neemt?
Verder krijg ik graag informatie over eventuele ongelukken, medicatie gebruik, je slaappatroon, voeding/eetgewoontes, leefgewoontes. Hoe reageer je op warmte en koude, welke weertype vind je prettig?
Aan de hand van deze informatie zal ik op zoek gaan naar een voor jou passend homeopathisch middel.

Tussen het eerste en tweede consult vindt er na overleg een telefonisch contact plaats om je reactie op het homeopathische middel goed te kunnen beoordelen.

Verder stel ik geen diagnose, het kan voorkomen dat verder onderzoek of een andere behandeling gewenst is. Dan zal ik doorverwijzen naar de huisarts.

brown-leaves-2302503
flora-flowers-grass-nature-268261

Vervolg consult

Ongeveer 6 weken na het eerste consult vindt het tweede consult plaats. Dit gesprek duurt meestal een uur. Daarin bespreek ik met je, hoe het met je gaat en hoor ik graag van je of er zich veranderingen hebben voor gedaan sinds je het homeopathische middel gebruikt. Op basis van deze veranderingen kan ik het vervolg van de behandeling bepalen. Het kan zijn dat je gewoon door kan gaan met hetzelfde middel en indien nodig ga ik op zoek naar een nieuw middel. Iedereen reageert op zijn eigen manier op een homeopathisch middel. De een zal een snelle verbetering merken, terwijl bij de ander de vooruitgang geleidelijk verloopt. Het aantal vervolgconsulten is afhankelijk van de snelheid waarmee de klachten verdwijnen.