Hoe en waarom ik kennis maakte met Eqology en waarom ik dit anderen ook gun.

Mijn eerste kennismaking met Eqology betrof niet hun visolie maar de vitamine k2 capsules.

Ik kwam daarop omdat ik toen bezig was met mijn studie klassieke homeopathie en daar kregen we uitleg over wat goede voeding en supplementen zijn en wat ze doen.

Omdat mijn moeder chronisch antistolling medicatie gebruikte omdat ze in haar leven in iedere geval 3 keer een trombosebeen en 1 keer een longembolie heeft gehad en had overleefd. Door mijn werk in de apotheek weet ik dat dat de fenprocoumon die zij gebruikte een vitamine K-antagonist is. Ook wist ik dat als haar INR-waarde te hoog waren ze vitamine K kreeg voorgeschreven.

Het is nooit duidelijk geweest of bijv. erfelijkheid een rol heeft gespeeld in het waarom ze zo gevoelig was voor trombose.

Met dat in het achterhoofd en een steeds groter wordende interesse in wat vitamine en mineralen voor je kunnen betekenen las ik op een gegeven moment een artikel waarin vitamine k te kort werd geassocieerd met het spontaan knappen van kleine bloedvaten in tenen en vingers. Gewoon omdat je bijv. een boodschappentas bij de hengsels vasthoudt.

Laat ik daar nou zeer regelmatig last van hebben. Het ontstond altijd spontaan en dan had ik een kleine week een blauw vinger of teen. Best wel gevoelig zeg maar.

Ik besloot mijn vitamine k2 gehalte te testen met een vingerpriktest van Eqology. Zij waren op dat moment in ieder geval de enige die zo’n test die heel makkelijk thuis is te doen aanboden.

Het resultaat van de test gaf een heel slecht gehalte van vitamine k2 aan. Toen ik de uitslag las schrok ik er eigenlijk best wel van. Ik had wel gedacht dat het niet goed zou zijn maar zo laag had ik niet verwacht.

Behalve af en toe een pijnlijke vinger of teen had ik nooit iets gemerkt. Ik ben daarop begonnen met het innemen van een kuur vitamine k2 met d3 en sindsdien heb ik nooit meer een spontaan knappend vaatje gehad. Ik heb ook nog een controletest gedaan en daaruit bleek dat de waarden nu goed waren.

Door het gebruik van de vitamine k2 en d3 kreeg ik meer informatie van Eqology oa over de omega-3. Daarop ben ik ook omega 3 gaan gebruiken omdat ik er inmiddels achter was dat je heel slechte waarden in je bloed kunt hebben zonder het te merken.

Via de opleiding tot OERsterk coach kregen we de mogelijkheid om ons bloed gratis te laten testen op de omega-3 en dat heb ik gedaan.

Toch bleek daaruit dat mijn gehalte ondanks gebruik omega-3 (ik had daarbij gekozen voor een ander merk dan Eqology) nog niet optimaal was.

Daarom gebruik ik inmiddels ook de omega-3 van Ecology omdat ik helemaal met de voorgeschiedenis van mijn moeder in mijn achterhoofd ervan overtuigd ben dat we helaas lang niet al onze voedingsstoffen meer uit onze voeding kunnen halen.

Met eqology kies ik ook bewust voor een duurzaamheid en kwaliteit en dan vind ik het mijn geld iig meer dan waard.

Ik kies bijv. ook heel bewust voor natuurlijke make-up en huidverzorgingsproducten en ik haal  mijn kleding niet bij de primark om niet alleen voor mijzelf maar ook voor anderen op deze aarde goed te kunnen zorgen.

Voor vragen mag je altijd contact met me opnemen. (06-27 187 495) of via info@natuurlijkergezond.nl

Mijn omega-3 testuitslag

Related Posts